Kategorier
Asbestsanering

Riskfri asbestsanering i Stockholm

Asbest är ett så skadligt material att man behöver utbildning, avancerad säkerhetsutrustning och särskilt tillstånd för att utföra asbestsanering i Stockholm.

Det obehagliga med asbest är att de skadliga fibrer som frigörs när man river, bryter eller sågar i materialet är så små att de inte kan ses med blotta ögat. Fibrerna är som små nålar och de är väldigt lätta vilket gör att de fångas upp i luften där de kan virvla runt. Om man andas in fibrerna så fastnar de i lungor och luftvägar och kan ge upphov till allvarliga och dödliga sjukdomar.

Asbest användes framförallt under 1950–1970-talen eftersom det var ett billigt och lättarbetat material med många användningsområden. Många valde exempelvis att klä in husfader eller lägga det på yttertaket med det som kallades eternit. Eternit består av en blandning av cement och asbest och har bland annat fördelen att den inte kräver något underhåll och fungerar som isolering. Men på 1970-talet upptäckte man också hur skadlig den är.

Företag som arbetar med asbestsanering kan ta prover för att upptäcka materialet

Asbest användes på de mest oväntade ställen, exempelvis i lim, rörfogar och golv. Därför bör man vara väldigt försiktig när man renoverar eller river en äldre byggnad. Finns det misstankar om att materialet finns så bör man kontakta ett företag som arbetar med asbestsanering i Stockholm. De har utrustning som gör det möjligt att upptäcka asbesten. Om det skadliga materialet finns i fastigheten så krävs det professionell asbestsanering.

För att sanera asbest så krävs det tillstånd från Arbetsmiljöverket. De som utför arbetet måste vara utbildade, ha skyddskläder och andningsskydd. Området som saneras måste spärras av och rengöras noggrant när saneringen är klar. Den asbest som tagits bort ska, i slutna behållare, transporteras till deponi. När man anlitar ett professionellt företag för asbestsanering kommer alla föreskrifter att följas och saneringen blir riskfri.

Kategorier
Badrumsrenovering

Planera din badrumsrenovering i Göteborg

Är det dags för badrumsrenovering i Göteborg? Innan du kastar dig in i projektet är det klokt att ta hänsyn till flera faktorer, både när det gäller inredning och hantverkare.

En badrumsrenovering är ett efterlängtat projekt för många. Badrummet utgör en central del av hemmet och att ha ett modernt och funktionellt badrum är en dröm för de flesta. Ut med det gamla och in med det nya – året 2022 erbjuder en rad spännande inredningsmöjligheter som kan förvandla ert badrum till en oas. Innan ni påbörjar renoveringen är det viktigt att göra noggranna förberedelser. Överväg om ni vill installera golvvärme för en behaglig upplevelse även under kalla dagar. Belysningen är också av stor betydelse för badrummets atmosfär. Spotlights är ett stilrent alternativ som både är platsbesparande och skapar en behaglig ljusmiljö.

Val av entreprenör

Att genomföra en badrumsrenovering är inget som bör tas lätt på. Beroende på renoveringens omfattning kan det vara en komplex process som kräver professionell hjälp. För mindre ingrepp kan man självklart ta itu med vissa delar av renoveringen, men vid större projekt, särskilt en total badrumsrenovering i Göteborg, är det klokt att anlita ett erfaret företag. Vid valet av entreprenör är noggrannhet avgörande. Sök efter välrenommerade firmor som kan garantera både kompetens och pålitlighet. Ta gärna in offerter från flera olika företag för att jämföra priser och tjänster.

Kategorier
Elektriker

Säker och modern el med elektriker i Stockholm

När elektricitet blir omodern är den ofta mer än så – den blir potentiellt farlig. En elektriker i Stockholm kan kontrollera och lösa den typen av problem.

Kan man ens hitta ett hus utan el nuförtiden? Idag har våra bondgårdsdjur en högre elektrisk standard än våra morföräldrar och deras föräldrar hade då de växte upp. Kanske finns någon stuga ute i ödsligheten som helt saknar el – men chansen är inte så stor. Elektricitet värmer oss, lyser upp våra hem under dygnets mörka timmar, lagar vår mat och underhåller oss. Bland annat.

Visa en behörig elektriker en elinstallation från 1950-talet och observera personen. Troligen ser man då rysningar gå genom kroppen då hen ser hur elen installerats och i vilket skick den befinner sig idag. Med moderna ögon ser en äldre installation både mindre proffsig och osäker ut. De material och metoder man använde förr anses knappast passande eller säkra idag. Speciellt inte med tanke på att vi använder betydligt mer el i hemmen idag.

Proffsig hjälp från elektriker i Stockholm

Felaktigt installerad el eller el där slitaget blivit stort på ledningar och övrigt material betyder en rejält ökad fara för brand. Förutom detta problem är oftast äldre installationer otillräckligt dimensionerade. Vi behöver större kapacitet i våra elsystem och vi behöver säkerhet. Detta gäller inte enbart då man har byggt till i bostaden utan generellt. Köper man ett lite äldre hus bör elsystemet alltid kontrolleras.

Effektivitet och kapacitet är nog så goda skäl för att anlita en elektriker för kontroll. Säkerheten är ändå alltid det viktigaste. Man kan aldrig få för många eluttag och man kan aldrig kontrollera funktion och skick av systemen för noga. En elektrikerfirma med behörig personal krävs för att man ska kunna känna sig trygg i hemmet med bibehållen komfort.

Kategorier
Fönster

Varför det är värt att renovera dina gamla träfönster

I en värld där allt fler väljer att ersätta istället för att bevara, framträder vikten av att värna om de kvaliteter som redan finns i våra hem. Gamla träfönster, tillverkade av högkvalitativt virke, utgör en sådan kvalitet. Att välja att restaurera dessa fönster framför att byta ut dem är inte bara en investering i fastighetens estetik och värde, utan också ett hållbart val som förtjänar uppmärksamhet.

Att underhålla och renovera gamla träfönster har många fördelar. För det första är originalfönster tillverkade av virke av hög kvalitet, vilket innebär att de, med rätt skötsel och underhåll, kan vara i princip eviga. Dessutom spelar dessa fönster ofta en stor roll för att bevara och öka fastighetens värde. Att hålla dem i gott skick är därför inte bara en fråga om estetik, utan även en smart ekonomisk strategi.

När och hur ofta behövs renovering?

Hur ofta renovering behövs varierar beroende på fönstrens exponering för väder och vind. Fönster som är utsatta för direkt solljus, särskilt de i söderläge, tenderar att behöva underhållas oftare. Kvaliteten på den använda färgen och noggrannheten i tidigare underhållsarbete spelar också en avgörande roll. Att anlita en expert på fönsterrenovering i Stockholm kan vara en god idé om man känner sig osäker på hur man ska gå tillväga eller om man inte har möjlighet att utföra arbetet själv.

Vikten av professionell hjälp

Renoveringsprocessen kräver noggrannhet och kunskap. Allt börjar med att ta bort beslag och glas, följt av borttagning av gammal färg och kitt. Efter det slipas ytan jämn, grundoljas och målas. Slutligen monteras glasen tillbaka, och fönstret kittas och får sin sista finish. Att anlita en expert på fönsterrenovering i Stockholm säkerställer att detta görs korrekt, med rätt material och metoder. Dessa specialister kan även erbjuda tillfälliga lösningar under renoveringsprocessen, vilket gör det möjligt att utföra arbetet året runt.

Jämför innan du bestämmer dig

Precis som med alla hantverkstjänster är det klokt att inhämta offerter från flera olika experter på fönsterrenovering i Stockholm. Detta ger en överblick över kostnaden och möjliggör en jämförelse av vad olika företag erbjuder. Att göra en medveten jämförelse kan leda till både bättre pris och kvalitet på det utförda arbetet.

Att investera i underhåll och renovering av gamla träfönster är ett hållbart och ekonomiskt val som bevarar fastighetens värde och karaktär. Genom att anlita en expert på fönsterrenovering i Stockholm säkerställs att arbetet utförs med högsta möjliga standard, vilket gynnar både fastigheten och dess ägare på lång sikt.

Kategorier
Renovering

Källarrenovering ger bostaden i Göteborg ett rejält lyft

Många äldre hus har källare som luktar både det ena och det andra. I Göteborg är det många som genomför en källarrenovering och får en fräsch källare igen.

Många drömmer om att ha ett hus med en källare. Det finns många fördelar med källare, det ska man inte sticka under stol med. Att ha ett nästan dolt utrymme där man inte behöver hålla perfekt ordning kan vara en härlig del i livets vardag. Andra älskar källaren för att man kan inreda med en gillestuga, träningslokal eller liten verkstad.

Det finns ofta många problem med äldre källare tyvärr. Men det som är bra är att det i de allra flesta fall går att åtgärda och att det blir som nytt igen. En viktig del att göra är ofta att dränera om på utsidan. Ofta är det många år sedan det gjordes en dränering på huset så att befintlig dränering släpper igenom fukt. Då riskerar man att ha fuktskadade väggar som skapar mögel och andra problem.

Källarrenovering fräschar upp källarplanet rejält

När man väl har gjort dräneringen så har man påbörjat sin källarrenovering i Göteborg. Är man osäker på hur man ska åtgärda saker eller renovera något så är det bra att anlita expertis inom källarrenovering. Det kan vara så att vissa delar på husets stomme behöver bytas ifall man har otur. Andra gånger kan man vilja ändra rumsindelningen i källaren. Olika personer prioriterar på olika sätt.

En del vill ha en gedigen tvättstuga, andra vill ha en klassisk gillestuga för att ha ett bra ställe att umgås med gästerna på. Det går att inreda en källare på precis det sätt man har behov för och behöver. Gör man källarrenovering på rätt sätt kommer den att stå emot fukt och annat under många år framöver till glädje för husägarna.

Kategorier
Utbildning

Heta arbeten kurs – viktigt med kunskap och certifikat

Vissa arbeten och vissa arbetsuppgifter kan innebära en risk för att det börjar brinna. För att man ska kunna – och få – utföra dessa så krävs också speciella kunskaper och ett certifikat som styrker dessa.

Att man som exempelvis svetsare, rörläggare, borrare och slipare har genomfört en heta arbeten kurs är ett måste om man ska kunna åta sig uppdrag där en brand kan föreligga.

Har du anställda som saknar certifiering för Heta Arbeten inom ditt företag? I så fall så bör du snarast anmäla dessa till en heta arbeten kurs och betala för ny kompetens inom ditt företag. Det certifikat den anställde erhåller ger många fördelar där man dels kan skapa säkrare arbetsplatser – och där ditt företag dessutom kan växa, av den enkla anledningen att ni kan åta er uppdrag där heta arbeten ska utföras.

Heta arbeten bygg – säkrare arbetsplatser

Heta arbeten är till mångt och mycket synonymt med byggbranschen och där olika hantverkare inom denna sektor dagligen befinner sig i miljöer där hetta, öppna lågor och exempelvis gnistor – exempelvis i samband med slipning – finns.

Att man har rätt kunskaper kring brandfara är ett måste. Vid en heta arbeten kurs så ges man både praktiska och teoretiska kunskaper där man exempelvis först lär sig vad definitionen av heta arbeten är – och där man sedan också får lära sig om var de största riskerna finns, och hur man kan agera preventivt för att förebygga och minimera riskerna för en brand.

Utöver detta ger heta arbeten bygg även viktiga kunskaper om vilka säkerhetsföreskrifter som finns att följa. Den mer praktiska delen handlar om hur man ska agera om det de facto skulle börja brinna på en arbetsplats och hur man i så fall ska släcka branden i fråga. En heta arbeten kurs tar inte många dagar och den kostar inte mycket pengar att genomföra. Det certifikat man erhåller är giltigt i fem år och gäller över hela den nordiska marknaden. Det handlar om kunskap som kan rädda liv.

Kategorier
Badrumsrenovering

Badrumsrenovering blir uppmärksammad i Uppsala

Gör man en badrumsrenovering i studentstaden Uppsala finns det stora möjligheter att det blir uppmärksammat bland alla studenterna. Ryktet sprider sig.

Vem vill inte gå in i ett helt nytt och fräscht badrum för att ta en dusch eller sjunka ner i ett badkar. Speciellt om man kommer hem från hårt pluggande eller en löprunda för att hålla stressnivån nere och kondition uppe. Det kan dessutom göra gott för den som behöver sitta lite extra länge för att uträtta ett och annat behov. En miljö att trivas i är alltid avkopplande.

Är man i farten och ska renovera ett badrum kan man alltid tänka på dessa tips om att det ska vara lugnt och skönt i ett badrum. Tänk bara på alla spa som finns överallt nuförtiden. Det är lugn som föreslås i vartenda litet hörn. En turkosblå färg är ofta okej, ja i stort sett alla blå och gröna toner. Det är dock mycket som går i jordfärgerna från mörkt brunt till nästan beige.

Badrumsrenovering i Uppsala kan höja värdet på hus och lägenheter

Med ett nyrenoverat badrum i Uppsala kan din lägenhet gå upp i pris vilket kan vara till gagn då du har pluggat färdigt och ska lämna staden. Har du tur får du mer för lägenheten när du säljer den än vad du gav. Inklusive badrumsrenoveringen. Så se till att det blir fint men inte för exklusivt. Då kan det gå åt pipsvängen med förtjänsten. Alla studenter har det ju inte så fett ställt.

Har man ett hus som man förfogar över är kök och badrum de rum man verkligen ska se över. Både badrum och kök är nämligen de områden i huset som man som köpare tittar lite extra på vid en försäljning. Är det i fint skick kan man förmoda att huset för övrigt är mycket välbehållet.

Besök gärna https://www.badrumsrenoveringuppsala.nu/ för att boka hjälp med renovering.